|
okruszek
|
 |
« : Kwiecień 25, 2006, 10:11:53 » |
|
Tak się zastanawiałam czy u złotnika robienie obraczek wychodzi taniej i lepiej? Jak sie kupuje obrączki to się zdarza, że ktos ma takie same jak wy (swego czasu to bardzo "modne" i chodliwe były obrączki płaskie ze ściętymi bokami) Jak się daje do złotnika to można troszkę dać sie ponieść swojej wyobraźni i miec te jedyne. Ale czy cena jest taka sama, podobna? |
|
|
|
|
|
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny Będą bliźniaki 
|
|
|
|
|
monia
złośliwy skorpionek :)
Global Moderator
Chuck Norris

Data ślubu: 04.06.2005
 |
« Odpowiedz #2 : Kwiecień 25, 2006, 11:27:49 » |
|
swego czasu to bardzo "modne" i chodliwe były obrączki płaskie ze ściętymi alez powaznie zabrzmiało.. raptem w 2005r. .. sama takie mam....' Ale czy cena jest taka sama, podobna? zalezy... od próby złota, wzoru(trudności jego wykonania) i to czy bedziecie mieli jakiś złom do przetopienia.... w sumie nas nasze obraczni niewiele wyniosły a były kupowane... |
|
|
|
|
|
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"
|
|
|
Maja
Global Moderator
Chuck Norris

bono animo es
|
 |
« Odpowiedz #3 : Kwiecień 25, 2006, 13:09:21 » |
|
My robiliśmy, wyszło prawie połowę taniej niż kupowanie, jestem zadowolona więc polecam wykonywanie u złotnika  |
|
|
|
|
|
|
|
|
Olga
użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #4 : Kwiecień 25, 2006, 13:37:26 » |
|
my również robiliśmy u złotnika i wyszły rewelacyjnie... nie dość że mamy taki wzór jakich nie było w salonach to jeszcze cenowo wyszliśmy na tym bardzo korzystnie... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Olaa
|
 |
« Odpowiedz #6 : Kwiecień 25, 2006, 23:35:00 » |
|
Powiem Wam szczerze, że mi się podobają najprostsze z możliwych obrączek Takie o Ale nie wiem, jak one cenowo wychodzą u złotnika. Nie chcę żadnych udziwnień. Mam znajomego złotnika, mam własne złoto, ale jeśli on za samą robociznę weźmie tyle, ile ja w sklepie zapłacę, to dziękuję bardzo. Jest bardzo dobrym złotnikiem, więc się będzie cenił niemało  |
|
|
|
|
|
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...
|
|
|
|
|
|
Olaa
|
 |
« Odpowiedz #8 : Kwiecień 26, 2006, 11:50:16 » |
|
Dzięki za radę  |
|
|
|
|
|
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...
|
|
|
|
|
liliann
Global Moderator
Chuck Norris

|
 |
« Odpowiedz #10 : Kwiecień 30, 2006, 14:52:51 » |
|
I my zdecydowaliśmy się na złotnika...Nic co prezentowały katalogi firm jubilerskich mi nie odpowiadało. Dopiero na jednej z niemieckich stron internetowych znalzłam taki model że aż..... Wydrukowałam go...pomknęłam po złotnikach...wykonanawcę znalazłam i po długim weekendzie zaciągnę Tygrysa i złożymy zamówienie. A cenowo ok 1300zł (ale dokładnie nie powiem) z tym, że z dwoma brylancikami... |
|
|
|
|
|
 "Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ” — Richard M. Devos
|
|
|
Miziak
nowicjusz
 |
« Odpowiedz #11 : Maj 29, 2006, 22:00:27 » |
|
ech... tylko u złotnika. My juz się zdecydowaliśmy!!! Sieciówki sklepów jubilerskich doprowadzają mnie do rozpaczy. Przeszliśmy niezły maraton zanim trafiliśmy na porządną firmę. Polecam złotnika!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
Kaśka
bywalec

|
 |
« Odpowiedz #12 : Czerwiec 01, 2006, 19:30:20 » |
|
my robilśmy obrączki z własnego złota i koszt był mały i robota dobrze wykonana
jak mierzyłam w sklepach to coś mi ciągle nie pasiło a tu złotnik zrobił bardzo ładne klasyczne obrączki polecam bo złot jakieś każdy ma w domu wtedy koszt jest naprwdę niewielki nas wyniosło 160 zł |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
szajo
|
 |
« Odpowiedz #13 : Czerwiec 01, 2006, 21:35:13 » |
|
"ja" robię u złotnika... nie wiem nie jest znany po prostu był najbliżej.. a teściowa (przyszła) chciała dobrze i zaniosła tam swoje złoto bez uzgodnienia z nami i powiedziala ze zlotnik na nas czeka...  miałam wybrany model już dawno i złotnika też na jagiellońskiej... a TU niespodzianka... ostetecznie zrobi nam je do 22 czerwca (a tak dużo jeszcze do ślubu) a najwyżej później będe przerabiać.. już po swojemu i za swoje  (nasze...  ) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
morgaina
|
 |
« Odpowiedz #14 : Czerwiec 01, 2006, 22:21:59 » |
|
My też robiliśmy u złotnika za 10 gramowe obrączki żeby uściślić obydwie razem 10 gram przy czym moja malutka a mojego Misia ogromaniasta.  Z łączonego złota białego i żółtego zapłacimy 600 zł. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
groszek
|
 |
« Odpowiedz #15 : Czerwiec 02, 2006, 06:47:27 » |
|
Ceny w salonach wydały nam się wręcz krzywdzące! Taka prawda, że w salonach dokładają cenę za lokal, w ktrórym mieści się sklep, za pensję dla pracowników, za wystrój wnetrza itp, itd... Od razu zdecydowalismy się na złotnika. Złoto było własne, koszt 150z ł za robotę wraz z grawerem. Wiem, że w razie niedopasowania zawsze mogę liczyć na poprawkę. Ale nie przewiduję problemów. |
|
|
|
|
|
|
|
|
asia-be
bywalec

|
 |
« Odpowiedz #16 : Czerwiec 08, 2006, 17:42:05 » |
|
Ja raczej gotowe kupować będę, bo chcemy tytanowe krążki a złotnik raczej nie robi w tytanie??No i ja swojego materiału nie mam,chyba że kawałek promu kosmicznego spadnie nam z nieba hihi  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Di
|
 |
« Odpowiedz #17 : Czerwiec 20, 2006, 20:49:43 » |
|
Moim zdniem zlotnik rulez! |
|
|
|
|
|
|
|
|
argissa
użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #18 : Sierpień 03, 2006, 11:18:03 » |
|
My szwedaliśmy sie po miescie w poszukiwaniu obrączek jakis miesiąc...początkowo podobały mi sie klasyczne bez grawerów 4 mm...cena ok 700 zł za pare . Potem zmieniłam zdanie i spodobały mi sie b.szerokie i płaskie...kolejny miesiąc chodzenia po sklepach...koszt oscylował ok 1000 zł.Az tu piękngo dnia stwierdzilam " spale stare złoto" !!! Poszłam do złotnika z moim lubym i facecik zrobi nam w ciągu 2 tyg piękne 6mm,płaskie obrączusie za 170 zł  ( zlota zaniosłam 15g).Kolor moze zrobic nam taki jaki chcemy -> tj,bardzo jasny odcien złota  polecam wszystkim tego złotnika bo widzialam jego robote i facecik robi cuda  namiary na złotnika na priv |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aniutek83
|
 |
« Odpowiedz #19 : Sierpień 03, 2006, 11:33:02 » |
|
my tez robimy u złotnika ze swoijego złota i wyniesie nas to ok 400 zł ( bo z brylancikami) w salonioe apartu takie same kosztują 2200 Wybaczcie ale to gruba przesada! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Di
|
 |
« Odpowiedz #20 : Sierpień 07, 2006, 08:57:13 » |
|
w salonioe apartu takie same kosztują 2200 Wybaczcie ale to gruba przesada! Zgadzam sie.... przezylam szok jak zobaczylam ceny w salonie... Niestety obraczki oprocz tego ze diabelnie drogie nie prezentowaly sie rownie super jak w katalogu.... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
*Ewelina*
|
 |
« Odpowiedz #21 : Wrzesień 11, 2006, 07:44:35 » |
|
Ja ma pytanie: gdzie w stargardzie jest w miare tani i dobry złotnik by zrobil obrączki? |
|
|
|
|
|
|
|
|
Maja
Global Moderator
Chuck Norris

bono animo es
|
 |
« Odpowiedz #22 : Wrzesień 11, 2006, 07:59:57 » |
|
Ja robiłam w B14, zapłaciliśmy niewiele ponad trzysta złotych - obrączki dwukolorowe, złoto było jego, zrobił bodaj w 4 tygodnie (nie pamiętam dokładnie). |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
*Ewelina*
|
 |
« Odpowiedz #23 : Wrzesień 11, 2006, 08:02:30 » |
|
NO wlasnie mam zamiar sie tam przejsc i dowiedziec o obrączki. Bo my złoto mamy tylko trzeba przerobic.No i wybrany model tez mamy.Musze sie dowiedziec jak to jest. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Maja
Global Moderator
Chuck Norris

bono animo es
|
 |
« Odpowiedz #24 : Wrzesień 11, 2006, 08:16:20 » |
|
To jak macie model to najlepiej z katalogiem albo z fotką, my niby mieliśmy ale jak zaproponował nam modyfikację to się zgodziliśmy - tylko umówcie się z włascicielem.  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
*Ewelina*
|
 |
« Odpowiedz #25 : Wrzesień 11, 2006, 08:20:16 » |
|
Fotke juz mam. Maju a TY mialas swoje złoto i tyle zapłaciliscie czy od złotnika złoto braliście.?? |
|
|
|
|
|
|
|
|
Maja
Global Moderator
Chuck Norris

bono animo es
|
 |
« Odpowiedz #26 : Wrzesień 11, 2006, 08:30:39 » |
|
Chcieliśmy dać swoje złoto, ale on za tę cenę zrobił bez naszego więc z naszego zrobiła sobie kolczyki, ale to już później  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
*Ewelina*
|
 |
« Odpowiedz #27 : Wrzesień 11, 2006, 08:33:02 » |
|
ok. Dzisiaj sie przejde tam by sie zorientować. |
|
|
|
|
|
|
|
|
little lady
użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #28 : Październik 03, 2006, 16:36:27 » |
|
my będziemy robić u złotnika - znajomem mojej mamy - mój brat robił u tej pani i jest zadowolony:)oczywiscie z własnego złota |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|