Listopad 21, 2014, 09:03:12 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: REGULAMIN FORUM
 
   Strona główna   Pomoc Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Tort gdzie mi taki zrobią?  (Przeczytany 1892 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
anulkak1982
użytkownik
**
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Data ślubu: 09.05.2009
Wiadomości: 70

Skąd: Sosnowiec



« : Kwiecień 13, 2009, 21:35:09 »

Dziewczyny nie wiem czy mogę zamieścić zdj tortu ale spróbuję chciałabym taki na ślub ale bladego pojęcia nie wiem która cukiernia robi takie jak ten lub w  tym stylu? Może ktoś doradzi?
Nowy
Zapisane
MagdaMa
zapaleniec
*****
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Wiadomości: 597

Skąd: Sosnowiec



« Odpowiedz #1 : Kwiecień 14, 2009, 16:22:47 »

spytaj u "Maciusia";
mają chłopaki talent, a i torty są b.dobre - weź zdjęcie i spytaj;
myślę że dadzą radę;
a na pewno w Dolce vita na Zwycięstwa, tyle że w porównaniu z innymi cukierniami - jest drogo, cenę pomnóż tam razy 2 niż normalnie;ale za to wypieki mają fantastyczne:-)
Nowy
Zapisane
Justys851
Chuck Norris
********
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Data ślubu: 23.05.2009
Wiadomości: 22263

Skąd: z nienacka


« Odpowiedz #2 : Kwiecień 14, 2009, 16:49:42 »

anulkak1982 a kosztowałas takiego torta ??  Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes bo zt ego co widze to ona ma mnóstwo masy marcepanowej  Roll Eyes a smak tego nie kazdemu przypadnie do gustu  Wink

Cukiernia Ania w Katowicach robi różne takie wszelakie cuda  Wink
Nowy
Zapisane

anulkak1982
użytkownik
**
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Data ślubu: 09.05.2009
Wiadomości: 70

Skąd: Sosnowiec



« Odpowiedz #3 : Kwiecień 14, 2009, 17:41:22 »

No nie próbowałam wizualnie mi się spodobał Tongue i to bardzo...
A cukiernia Ania to ta co jest też w Jaworznie?
Nowy
Zapisane
ela
Moderator
Chuck Norris
*****
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Data ślubu: 13.08.2005
Wiadomości: 22549

Skąd: Prawie Stargard ....jeszcze nie Szczecin :)


« Odpowiedz #4 : Kwiecień 14, 2009, 17:48:10 »



Wygląda smakowicie Smiley

Tylko pewnie jak zamówisz to i cena skoczy do góry ;/
Nowy
Zapisane

To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -
Justys851
Chuck Norris
********
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Data ślubu: 23.05.2009
Wiadomości: 22263

Skąd: z nienacka


« Odpowiedz #5 : Kwiecień 14, 2009, 17:48:59 »

Tak to ta  Wink
Nowy
Zapisane

ajka85
entuzjasta
******
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Data ślubu: 21.08.2010
Wiadomości: 636

Skąd: Dąbrowa Górnicza


Miłość, miłości jakże pięne bramy


« Odpowiedz #6 : Kwiecień 14, 2009, 17:55:24 »

spytaj w Bezie w Dg
Nowy
Zapisane

MagdaMa
zapaleniec
*****
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Wiadomości: 597

Skąd: Sosnowiec



« Odpowiedz #7 : Kwiecień 14, 2009, 20:56:55 »

jak popytasz to daj znać - ciekawa jestem ile będzie kosztował   Wink
Nowy
Zapisane
kocisko
nowicjusz
*
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Data ślubu: 08.2010
Wiadomości: 39

Skąd:


« Odpowiedz #8 : Kwiecień 23, 2009, 15:32:53 »

Zrobią taki w Katowicach.  "studio tortów weselnych" Firma zajmuje się profesjonalnie takimi rzeczami.  Aczkolwiek miałam kiedyś przyjemność kosztowania takiego "arcydzieła" - masa, masa, i jeszcze raz masa, nic dobrego.  Mam ich www, ale tu chyba nie mogę podać, także wpisz w google coś ci wyskoczy.  Mają ładną galerię takich wyimaginowanych tortów na stronce.  Aczkolwiek ja na swój ślub będę poszukiwała czegoś co bardziej smakuje niż wygląda, a w środku jest bita śmietana zamiast margaryny lub masy czekoladopodobnej. 
Nowy
Zapisane
MagdaMa
zapaleniec
*****
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Wiadomości: 597

Skąd: Sosnowiec



« Odpowiedz #9 : Kwiecień 23, 2009, 16:11:15 »

no właśnie,
w sumie raczej tak jest, że żeby coś dobrze się trzymało musi być tam masa;
bita śmietana może polecieć;
ale na pewno to nie reguła, choć 90% tortów jest jednak z masy; dlatego ja zastrzegłam że musi być bita śmietana i już; to każdy zje, a masa rzadko kiedy jest smaczna (dla mine jest taka margarynowata Grin Grin Grin)
Nowy
Zapisane
Justys851
Chuck Norris
********
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Data ślubu: 23.05.2009
Wiadomości: 22263

Skąd: z nienacka


« Odpowiedz #10 : Kwiecień 23, 2009, 16:29:49 »

90 % z masy Huh? oj jak byłam na 15 weselech przez ostanie 4 lata to tylko na 2 był z masy  Cheesy
w większosci królowała bita śmietana  Grin i my tez taki edziemy miec , dla mine liczy sie smak a nie wygląd tortu
Nowy
Zapisane

MagdaMa
zapaleniec
*****
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Wiadomości: 597

Skąd: Sosnowiec



« Odpowiedz #11 : Kwiecień 23, 2009, 16:46:36 »

wygląda też ważny, ale przede wszystkim smak;
ja na wszystkich których byłam - z masą;
i ciągle jak dostaję to masa i masa; bleee;
Nowy
Zapisane
anulkak1982
użytkownik
**
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Data ślubu: 09.05.2009
Wiadomości: 70

Skąd: Sosnowiec



« Odpowiedz #12 : Kwiecień 23, 2009, 18:46:49 »

Może macie rację ja tez nie przepadam za ciężkimi masami Smiley wole zdecydowanie bitą śmietanę:) chyba odpuszczę ten tort
Nowy
Zapisane
carollaa
Chuck Norris
********
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Wiadomości: 5498

Skąd: z domku



« Odpowiedz #13 : Kwiecień 23, 2009, 18:52:52 »

Tort wygląda świetnie, a dobry cukiernik się z nim upora i powie Ci co i jak. Powodzenia!
Nowy
Zapisane



MagdaMa
zapaleniec
*****
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Wiadomości: 597

Skąd: Sosnowiec



« Odpowiedz #14 : Kwiecień 23, 2009, 20:36:30 »

Ty się nie sugeruj tylko idź i spytaj, bo o "masach" to pisaliśmy ogólnie;
kwiaty i tak to są "opłatki" kolorowe więc waga ich nie jest duża;
cukiernik Ci powie co i jak; a Ty później nam  Grin Grin Grin
Nowy
Zapisane
Zytalov
nowicjusz
*
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Data ślubu: 28.02.2009
Wiadomości: 27

Skąd:


« Odpowiedz #15 : Kwiecień 24, 2009, 18:25:20 »

hej
Tort faktycznie przepiekny... ale nie praktyczy Sad sama na niego chorowalam... tzn na ten typ tortu... ale poszlam do Bonczyka a w zasadzie spotkalam sie z pania Ola... która mi pokazala na czym polega technologia takiego tortu i coz moge powiedziec.... piekny jest ale ile go zamowisz to polowa jak nie wiecej ci zostanie....
dlaczego? masy w srodku musza byc ciezkie... a przez to zapychajace i do tego ta masa na zewnatrz musi byc dosc gruba falbanki a to sam cukier z esencja!! a do tego one sa piekne dopoki nie zaczniesz ich kroic.... dla wszystkich sal krojenie takiego tortu to mordega:( wiem bo widzialam... Sad
najsmaczniejsze sa torty smietanowe... ekskluzywnie wygladaja z cukrowymi figurkami Smiley

Zytka
Nowy
Zapisane
anulkak1982
użytkownik
**
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Data ślubu: 09.05.2009
Wiadomości: 70

Skąd: Sosnowiec



« Odpowiedz #16 : Kwiecień 29, 2009, 13:58:17 »

zamówiłam dziś mam nadzieję pyszny tort w cukierni słodki róg w dąbrowie:) trzy częściowy nie za słodki podobno, tiramisu adwokat malaga wypieki z tej cukierni mają bardzo dobre na sam widok ciast aż ślinka cieknie:P mam nadzieję ze bedzie dobry odpuszczam sobie ten ładny wolę żeby był smaczny Smiley
Nowy
Zapisane
Zytalov
nowicjusz
*
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Data ślubu: 28.02.2009
Wiadomości: 27

Skąd:


« Odpowiedz #17 : Kwiecień 30, 2009, 09:34:36 »

i bardzo slusznie  Najlepszy
Nowy
Zapisane
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Sitemap Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Nasza strona używa ciasteczek w celu umożliwienia poprawnego funkcjonowania. Kliknij tutaj po więcej informacji. Zamknij [X]