Październik 30, 2014, 13:52:26 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: REGULAMIN FORUM
 
   Strona główna   Pomoc Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2 3 4  Wszystkie   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: jaki koszt kucharek i zakupow na 100 osob?  (Przeczytany 31928 razy)
0 użytkowników i 2 Gości przegląda ten wątek.
axela2008
zapaleniec
*****
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Data ślubu: 17.09.2011 Ińsko
Wiadomości: 593

Skąd: szczecin



« : Luty 13, 2008, 11:40:07 »

witam,
nie moge znalezc takowej informacji. . ile kosztuje wynajecie kucharek i kelnerek w szczecinie na 100 osob i jaki jest wtedy miejwiecej koszt zakupow na taka ilosc gosci . . . ja przyjelam ze koszt kucharek i kelnerek to okolo 2000zl i na zakupy (bez napojow) trzeba wydac okolo 5000zl prosze mnie poprawic w razie czego. . .
(pisze w ogolnym watku bo moze dostane wiecej informacji. . jak w watku szczecin)
Nowy
Zapisane

zawsze byłam i zawsze będę przy Tobie. . .

roza_83
zapaleniec
*****
Offline Offline

Wiadomości: 519

Skąd:


« Odpowiedz #1 : Luty 13, 2008, 16:19:11 »

Jak dla mnie to zdecydowanie za mało liczysz chyba że chcesz byle kogo i byle jakie jedzenie  Tongue Ja na 120 płace 4.500 za trzech kelnerów i dwuch kucharzy,a zakupy bez napojów to 7.500 i dodam jeszcze że bardzo ciężko znaleść obsługe bo sama miałam z tym ogromne problemy.
Nowy
Zapisane
axela2008
zapaleniec
*****
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Data ślubu: 17.09.2011 Ińsko
Wiadomości: 593

Skąd: szczecin



« Odpowiedz #2 : Luty 14, 2008, 10:05:23 »

a wynajmujesz firme czy prywatne osoby ktore znalazlas? i czy 7. 500zl to z ciastami ? podalam liczbe 100 gosci zeby mi sie lepiej liczylo:) ale bedzie ich okolo 90 . . takze 7. 500 za 120 gosci a 5000-6000zl za 90 mysle ze jest ok. . . tylko musze poszykac obslugi. . . na 90 gosci wystarczy 2 kucharzy i 2-3 kelnerow. . .
Nowy
Zapisane

zawsze byłam i zawsze będę przy Tobie. . .

roza_83
zapaleniec
*****
Offline Offline

Wiadomości: 519

Skąd:


« Odpowiedz #3 : Luty 14, 2008, 17:07:01 »

To są raczej prywatne osoby,a kwotka 7.500 zł. to bez ciasta.Dwóch kucharzy i dwóch kelnerów napewno Ci wystarczy.A szukałaś już gdzieś?
Nowy
Zapisane
axela2008
zapaleniec
*****
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Data ślubu: 17.09.2011 Ińsko
Wiadomości: 593

Skąd: szczecin



« Odpowiedz #4 : Luty 14, 2008, 22:53:27 »

nie szukalam jeszcze bo slub planuje za 1. 5 roku obliczam koszty co sie bardziej oplaca czy restauracja czy sala na wlasny koszt. . .
Nowy
Zapisane

zawsze byłam i zawsze będę przy Tobie. . .

Akacja_
nowicjusz
*
Offline Offline

Wiadomości: 25

Skąd:



« Odpowiedz #5 : Luty 14, 2008, 23:48:25 »

Róza to ty jakąś strasznie drogą obsługę znalazłaś.
4500 + 7500 = 12000
12000 : 120 osób= 100 zł/os
A gdzie jeszcze wynajęcie sali , paliwo, czas na robienie zakupów, zawracanie głowy. . . nie opłaca się.  Tyle samo albo i taniej wychodzi w restauracji - głowy przynajmniej sobie nie zawracasz kuchnią.
Nowy
Zapisane
roza_83
zapaleniec
*****
Offline Offline

Wiadomości: 519

Skąd:


« Odpowiedz #6 : Luty 15, 2008, 01:58:54 »

Akacja ja się nie pytam czy sie opłaca czy nie,mi się opłaca bo mam wszystko po swojemu  Tongue pozatym wynajęcie sali to grosze,a zakupami zajmuje się kucharz,a zresztą wiem że trud się opłaci i będe mogła być dumna z tego co przygotowałam sama  Grin
Nowy
Zapisane
axela2008
zapaleniec
*****
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Data ślubu: 17.09.2011 Ińsko
Wiadomości: 593

Skąd: szczecin



« Odpowiedz #7 : Luty 15, 2008, 09:06:24 »

no jakbym wydala tyle co ty doliczajac do tego 1500zl sale i 1500zl przystrojenie tej sali to wyszlo by mnie tyle co restauracja. . . ja planuje zadzwonic do zespolu szkol gastronomicznych tam maja bardzo fajny zespol kucharek i kelnerki i mysle ze duzo nie biora a zarelko robia pyszne. . . jakby ktos mial cynk ile biora to niech napisza. . .
Nowy
Zapisane

zawsze byłam i zawsze będę przy Tobie. . .

roza_83
zapaleniec
*****
Offline Offline

Wiadomości: 519

Skąd:


« Odpowiedz #8 : Luty 15, 2008, 13:41:28 »

axela tak jak mówisz mnie wcale taniej nie wychodzi ale ja nie patrzyłam na to czy taniej czy nie,nie chciałam mieć poprostu w restauracji  Tongue Jak szukałam kucharza to też dzwoniłam do szkoły gastronomicznej nie pytałam ile biorą bo jak usłyszałam jakie meni to dałam sobie spokój dlatego że ja nie chciałam jedzenia w stylu bigos czy kotlet schabowy tylko raczej coś bardziej wykwintnego  Grin Ale jak Ci to pasuje to pewnie że tam zadzwoń  Wink
Nowy
Zapisane
axela2008
zapaleniec
*****
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Data ślubu: 17.09.2011 Ińsko
Wiadomości: 593

Skąd: szczecin



« Odpowiedz #9 : Luty 15, 2008, 22:56:54 »

no ja raczej wykwintnego jedzenia bog wie jakiego nie planuje a na weselu obslugiwanym przez zespol szkol juz bylam i jedzenia maja pyszne. . . zreszta moja siostra tam sie uczyla i czesto sama pracowala jako kelnerka. . .
zalezy mi na jedzeniu smacznym, domowym i swiezym przede wszystkim ::) wszelkie rosolki, gulaszowe, szaszlyczki, krokiety, zrazy, barszczyki itp rzeczy dla mnie sa jak najbardziej ok. . a z dosiwadczenia wiem ze najwazniejsze sa cieple posilki i dobra muzyka. . .
Nowy
Zapisane

zawsze byłam i zawsze będę przy Tobie. . .

roza_83
zapaleniec
*****
Offline Offline

Wiadomości: 519

Skąd:


« Odpowiedz #10 : Luty 16, 2008, 10:55:58 »

Tak ciepłe posiłki i dobra muzyka to udane wesele  Grin Dlatego ja wiem że u mnie tak będzie  Wink
Nowy
Zapisane
izabell26
kolorowe życie
entuzjasta
******
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Data ślubu: 09.08.2008
Wiadomości: 862

Skąd: Elbląg



« Odpowiedz #11 : Luty 18, 2008, 22:09:07 »

Ja mam tak Grin

- ilosc gosci 65
-Kucharka+pomoc+2 kelnerki i pomywaczka na wesele i poprawiny- 1900zł z ciastami i tortem
-Zakupy- myśle, ze okolo 5000zł
-Menu masz tu http://forum.e-wesele.pl//index.php?topic=309.180#lastPost
-sala 600zł + samemu dekoracja- materiał około 400zł

Jak ktos bedzie chciał to moge wkleic liste zakupów



Nowy
Zapisane



Olcia27
uzależniony
*******
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Data ślubu: 06-09-2008
Wiadomości: 1221

Skąd: warszawa


WWW
« Odpowiedz #12 : Luty 19, 2008, 06:45:35 »

ja bym bardzo poprosiła o wklejenie albo przesłanie nw pw
Nowy
Zapisane




Będzie Synek:)
izabell26
kolorowe życie
entuzjasta
******
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Data ślubu: 09.08.2008
Wiadomości: 862

Skąd: Elbląg



« Odpowiedz #13 : Luty 19, 2008, 16:29:22 »

Prosze bardzo

MIĘSO

4 szt. Kurczaki na rosół (po 2kg )
40szt. Pałek z kurczaka
3 kg zrazów wołowych
2 kg.szynki (na zrazy wieprzowe)
3 szt. Karkówki (po 2 kg)
1 szt. Karkowki (po 1 kg)
7 kg. Piersi z kurczaka
5 kg. Schabu bez kosci
5 kg. Żołądków z kurczaka
4 kg.Ozorów
0.5 kg. Boczku wedzonego
1 kg. Boczku swiezego
2 kg. Parówek
2 kg.Białej surowej
2 szt. Golonki
2 kg. Kosci wołowych
4 kg. Kiełbasy zwyczajnej
0.5kg.szynki gotowanej
5 kg. Mielonego
3 kg.flaki wołowe krojone











WARZYWA

2 duze głowki kapusty białej
3kg.kapusty kiszonej
2kg.papryki zielonej
2kg.papryki czerwonej
2kg.papryki żółtej
7kg.cebuli
7kg.marchwi
3 szt.selera- duzy
3 szt.pora
5kg.pieczarek
3 szt.sałaty karbowanej zielonej
3szt.sałaty karbowanej czerwonej
2kg.pomidorów
5 peczków rzodkiewki
2kg.ogórków świezych
4kg.buraczków świerzych
6szt.natki pietruszki
6szt.koperku
0.5kg. Korzenia pietruszki
2szt.kapusty pekinskiej
3kg.jabłek
10kg.ziemniaków
1szt.czosnek
1szt.imbir
3szt.kalafior duży
3 szt.brokuły
2.5 kg.cytryn
1 kg.truskawek świezych
SPOZYWCZE

1l. .ketchup
2l.przecieru pomidorowego
2kg.tartej bułki
2 duze paczki Vegety
5 pusz.groszku
3 pusz. kukurydzy
4 duze słoiku majonezu
1 kg. Fasoli białej- mniejszej
8 paczek po 4 torebki- ryz Uncel Benz
2 słoiki (1 litr) ogórki konserwowe
3 słoiki (1 litr) ogórki kiszone
2kg.soli
2 słoiki selera marynowanego
3 słoiki(1 litr) pieczarek marynowanych
6 but.ocet
6 l. Oleju rzepakowego
2 paczki makaronu z miesem- intermarche
10 pacz.zelatyny zwykłej (na 2l)
40 dkg.sera zółtego
2 słoiki szparagów
300 jajek
10kg.cukru
1kg.cukru pudru
6kg.mąki tortowej lub wrocławskiej
2 pacz.kakao- ciemne
15 chlebów krojonych
1.5kg. Rodzynek
4,5 kg. Twarogu chudego lub półtłustego
14 kostek masła smietankowego
20 kostek Kasi
2 pusz.brzoskwiń
3 pusz.ananasów
2 pacz.orzechów włoskich wyłuskanych
1 pacz.orzechów ziemnych
3 pusz.mleka zagęszczanego, słodzonego
1 pacz.migdałow całych
5pacz.proszku do pieczenia
5pacz.cukru waniliowego
10 paczek budyniów śmietankowych
1kg.maku
6l.śmietanki kremówki
5l.mleka 2%
1 olejek migdałowy duzy
3 olejki cytrynowe duze
1 olejek śmietankowy duzy
3 pacz.kokosu
2 szt.czekolady bialej
10szt.czekolady gorzkiej
1l. mus jabłkowy
1l. wisnie dryloeane
1 słoik dzemu z czarnej porzeczki
glaretki
1pacz.herbaty lipton- duzej
4 pacz.kawy sypanej Premium
1 pacz.Kawy rozpuszczalnej

60 chlebków na flaczki
chlebek okazjonalny


PRZYPRAWY

3 paczki ziela angielskiego
3 paczki Pieprzu calego
5 paczek Pieprzu mielonego
3 paczki lisci laurowych
5 paczek majeranku
1 szt.przyprawa do flaków

INNE

2szt.gazy (5m)
2 rolki papieru pergaminu do pieczenia
4 szt.ręczników papierowych
2p.duzych serwetek pod tort
1 folia aluminiowa
10 sciereczek materiałowych
Figurka na tort
5 paczek.Pomarańczowych serwetek papierowych
5 paczek białych serwetek paierowych
3 race na tort


RYBY

10kg. Pstraga świezego
5kg. Pstrąga wedzonego
3 kg.sledzi matias
3kg.rolmopsów






zauwazyłam ze nie mam jeszcze galaretek:-)
Nowy
Zapisane



axela2008
zapaleniec
*****
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Data ślubu: 17.09.2011 Ińsko
Wiadomości: 593

Skąd: szczecin



« Odpowiedz #14 : Luty 19, 2008, 17:31:38 »

wowwwwww nawet nie wiedzialam ze tyle zarcia idzie na 60 osob!!!!! najbardziej rozwalilo mnie 300 jajek  :o :o :o
zakupy napewno potrwaja. . . nie wiem jak zniesie to moje kochanie Grin
Nowy
Zapisane

zawsze byłam i zawsze będę przy Tobie. . .

roza_83
zapaleniec
*****
Offline Offline

Wiadomości: 519

Skąd:


« Odpowiedz #15 : Luty 19, 2008, 19:25:58 »

Lista w porównaniu do mojej to normalnie mikro jest  Tongue Niby to na 60 osób ja mam na 120 to powinnam mieć dwa razy tyle,a ja mam jakieś 5 razy tyle  Tongue Np. izabell ma 10 kg ziemniaków,a ja mam 70 kg.  Grin To znaczy że u mnie napewno się najedzą  Tongue

Podam swoją liste,pewnie z godzine będe pisacć ale co tam  Grin

WARZYWA I OWOCE:

2 szt.Bakłażan
10kg.Marchew
5kg.Pietruszka
5kg.Seler
5kg.Por
10kg.Cebula biała
5kg.Cebula czerwona
20tacek.Boczniak
70kg.Ziemniaki
10kg.Kapusta biała
30kg.Kapusta pekińska
20kg.Ogórek zielony długi
20kg.Pomidor
20kg.Papryka mix
2kg.Jabłka
2kartony.Winogron czarny
2kartony.Winogron biały
9kg.Pomarańcze
8kg.Cytryna
1karton.Pchilazja(kwiatki jadalne do ozdoby)
5kg.Banany
15szt.Ananas
12doniczek.Świeża bazylia
6doniczek.Świeży rozmaryn
20szt.Koperek
30szt.Kiwi
3kg.Mandarynka
10op.Pomidor koktajlowy mix
10szt.Pęczek pietruszki
10szt.Szczypior
5kg.Grejfrut czerwony
1op.Limonka
5kg.Czereśnie
5kg.Truskawka
8szt.Karambola
10kg.Pieczarki
20kg.Kapusta kiszona
2kartony.Sałata karbowana czerwona
2kartony.Sałata karbowana zielona
0.5kg.Czosnek
10szt.Melon mix
2szt.Arbuz

PRZYPRAWY I PUSZKI:

2kartony.Makaron babuni
6puszek.Ananas w puszce
1kg.Rodzynek
10L.Olej
5L.Frytura
10kg.Mąka przenna
4kg.(wiaderko)Majonez
3kg.(wiaderko)Musztarda
3kg.(wiaderko)Ketchup
2L.Wino czerwone spożywcze
2L.Wino białe spozywcze
4puszki.Groszek zielony
4puszki.Kukurydza
4szt.po 1L słoik.Oliwki czarne
4szt.po 1L słoik.Oliwki zielone
4L.Oliwa z oliwek
250g.Oregano suszone
3kartony.Żelatyna
2szt.po 1L.Koncentrat pomidorowy
1.5kg.Morela suszona
1.5kg.Śliwka suszona
1kg.Wegeta
1op.Carry
6słoików.Ogórek konserwowy
8słóików.Pieczarka konserwowa
6słoików.Papryka konserwowa
2słoiki.Pieprz zielony
2słoiki.Peperoni
1kg.Przyprawa do flaków
4słoiki po 1L.Chrzan tarty
1L.Magi
2kg.Cukier
1L.Miód płynny
2kg.Pieprz czarny mielony
5kg.Sól
150g.Majeranek suszony
250g.Gałka muszkatałowa
0.5kg.Papryka ostra
0.5kg.Papryka słodka
0.5kg.Imbir mielony
0.5kg.Liść laurowy
0.5kg.Ziele angielskie
0.5kg.Kwasek cytrynowy

MIĘSO:

9szt.Kurczak świeży(na rosół)
27kg.Łopatka wieprzowa bez kości
6kg.Boczek łuskany
8kg.Cielęcina bez kości
15kg.Schab bez kości
30kg.Wędliny różne w plastrach
240szt.Pałki z kurczaka
240szt.Skrzydełka z kurczaka
5kg.Kabanos
28kg.Szyko wieprzowa
20kg.Flaki wołowe
20kg.Kiełbasa biała
6kg.Boczek wędzony bez kości
10kg.Karkówka
5szt.Kurczak wędzony
10kg.Mielone

MROŻONKI:

4op.Włoszczyzna
3kg.Kurki
3kg.Borowik
5kg.Marchewka

RYBY:

15kg.Filet ala matias
30szt.Pstrąg świeży
5kg.Mintaj filet
1karton.Raki
15kg.Panga filet

NABIAŁ:

40szt.Jaja
2zgrzewki.Feta
1karton.Jogurt baturalny
2kartony.Kesemka
4L.Mleko
10L.Śmietana 36%
1 Cały ser gouda
30kg.Sera żółtego w plastrach
4kartony.Masło
4szt.Ser pleśniowy Camembert
4szt.Ser pleśniowy Lazur
2szt.Ser pleśniowy Brie
1szt.Ser pleśniowy Gourmet

Do tego jeszcze chleb,napoje,wódeczka,kawa,cherbata,cukier do kawy i cherbaty no i takie rzeczy jak wykałaczki,ręczniki papierowe itp.Mam nadzieje że nic nie ominełam  Grin KONIEC  Wink
A i jeszcze tort,babeczki i chlebek ślubny  Grin













Nowy
Zapisane
izabell26
kolorowe życie
entuzjasta
******
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Data ślubu: 09.08.2008
Wiadomości: 862

Skąd: Elbląg



« Odpowiedz #16 : Luty 19, 2008, 20:18:27 »

U mnie nie ma jeszcze uwzglkednionych owoców, to fakt..hm..bardziej interesowałoby mnie Twoje menu, gdyz faktycznie masz straszna ilosc jedzenia Shocked

Co do jejek- kucharka piecze tez ciasta i tiret, stad taka ilosć:-)
Nowy
Zapisane



axela2008
zapaleniec
*****
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Data ślubu: 17.09.2011 Ińsko
Wiadomości: 593

Skąd: szczecin



« Odpowiedz #17 : Luty 19, 2008, 20:26:05 »

o mój Boże!!!
 Shocked Shocked Shocked Shocked
przeliczałam pobieżnie i wyszło mi prawie 2kg na głowę warzyw( bez owoców) i około 1.5kg miecha plus te 480 części kurczaka(pałki i skrzydełka)
toż to na weselicho na lekko 150 osób  Grin
daję sobie rączke uciąć albo i dwie że drugie przyjęcie można by było jeszcze z tego zorganizować  Grin
ale mimo wszystko życzę cierpliwości w zakupach Smiley
 i wszystkiego dobrego, dobrej imprezy i pysznego jedzonka Smiley
Nowy
Zapisane

zawsze byłam i zawsze będę przy Tobie. . .

Akacja_
nowicjusz
*
Offline Offline

Wiadomości: 25

Skąd:



« Odpowiedz #18 : Luty 19, 2008, 22:51:09 »

Wiecie co jak na moje doświadczenie to albo chce was ktoś naciągnąć na produkty albo same licytujecie która więcej kupi.  Bo te ilości o jakich piszecie to kosmiczne są.
 A najbardziej się uśmiałam z tego:
"Np.  izabell ma 10 kg ziemniaków,a ja mam 70 kg.    To znaczy że u mnie napewno się najedzą  "
No doprawdy na weselu ziemniaki są najbardziej rozchwytywane ( zapewniam Was , że jak normalnie daje sie dwie "kulki" ziemniaków to na weselu daje się jedną i to nie ze skąpstwa czy oszczędności a dlatego , że nikt więcej nie je mając w perspektywie inne pyszności)
 Np.  0,5 kg imbiru? 0,5 kg kwasku? 0,5 kg liści laurowych? Wiecie ile to jest i ile i do czego się dodaje?
Tyle mięsa- rozumię , że będzie pieczone , więc po co aż 30 kg wędlin ? Liczy się 10 dkg /os razy 2 bo z poprawinami to wychodzi 24 kg - w zupełności by wystarczyło , bo dzisiaj mało kto wędliny je i nawet z tych porcji dużo zostaje na stołach.
Napiszę Wam jeszcze coś o rybach.  Panga to najgorsza ryba jaką można wybrać ( no chyba , że cena was kusi) bo to ryba którą hoduje się w ściekach i zawiera w sobie całą tablicę Mendelejewa.  Zamiast niej polecam wam tilapię - smak i wygląd nieporównywalnie lepszy , cena może wyższa, ale jakość bez porównania.
Pozdrawiam i życzę owocnych przygotowań.
Nowy
Zapisane
roza_83
zapaleniec
*****
Offline Offline

Wiadomości: 519

Skąd:


« Odpowiedz #19 : Luty 19, 2008, 23:22:34 »

Akacja piszesz tu takie teksty jak byś kucharzem była  Tongue Co do ziemniaków to u mnie goście sami będą nakładać,a jedną kulke to moge lodów podać,pozatym u mnie wszyscy zawsze są głodni,a wesele będzie trzy dni  Jezyk sobota wesele,niedziela poprawiny,poniedziałek poprawiny poprawin,więc napewno zjedzą,a jak nie to rozdam do domów  Grin A co do tej pangi to co z wiązku z tym że to i tamto,ja jem Nasz Szczeciński paprykarz który jest robiony ze zdechłych ryb i jeszcze żyje  Jezyk
Nowy
Zapisane
Akacja_
nowicjusz
*
Offline Offline

Wiadomości: 25

Skąd:



« Odpowiedz #20 : Luty 20, 2008, 08:47:35 »

No właściwie to kucharzem nie jestem , ale kucharzy zatrudniam i to takich znających się na rzeczy.  A ja jestem właścicielką restauracji i wesela organizuję to się na tym co nieco znam.
Jak podasz jedną kulkę lodów to dopiero skąpa bedziesz :P
I jeszcze jedno : nie zawsze wysoka cena idzie w parze z wysoką jakością.  Lepiej sprawdzić kucharza niech coś do degustacji przygotuje wcześniej niż liczyć tylko na to , że jak drogo bierze to dobry jest.
Ja tylko tu piszę moje spostrzeżenia- od tego chyba jest forum , żeby się dzielić wiadomościami.  W sumie to nic mi do tego co sobie nakupisz na wesele i potem wyrzucisz , bo lepiej wiesz - a naprawdę nie wiesz ( no chyba ,że jesteś kucharką :P )
W sumie każda ryba jest zdechła którą jemy.  Co do ryby to poleciłam Wam naprawdę dobrą , a z której będziecie coś robić to Wasza decyzja.
Przelicz sobie koszt tego wszystkiego i zobacz ile na osobę Ci wychodzi.  To nie będzie mała kwota.  To będzie strasznie dużo i policz jeszcze ile w kg/os ci wychodzi zakupów i czy jesteś w stanie zjeść 30% z tego.

Nowy
Zapisane
izabell26
kolorowe życie
entuzjasta
******
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Data ślubu: 09.08.2008
Wiadomości: 862

Skąd: Elbląg



« Odpowiedz #21 : Luty 20, 2008, 16:23:39 »

No właściwie to kucharzem nie jestem , ale kucharzy zatrudniam i to takich znających się na rzeczy.  A ja jestem właścicielką restauracji i wesela organizuję to się na tym co nieco znam.
Jak podasz jedną kulkę lodów to dopiero skąpa bedziesz Tongue
I jeszcze jedno : nie zawsze wysoka cena idzie w parze z wysoką jakością.  Lepiej sprawdzić kucharza niech coś do degustacji przygotuje wcześniej niż liczyć tylko na to , że jak drogo bierze to dobry jest.
Ja tylko tu piszę moje spostrzeżenia- od tego chyba jest forum , żeby się dzielić wiadomościami.  W sumie to nic mi do tego co sobie nakupisz na wesele i potem wyrzucisz , bo lepiej wiesz - a naprawdę nie wiesz ( no chyba ,że jesteś kucharką Tongue )
W sumie każda ryba jest zdechła którą jemy.  Co do ryby to poleciłam Wam naprawdę dobrą , a z której będziecie coś robić to Wasza decyzja.
Przelicz sobie koszt tego wszystkiego i zobacz ile na osobę Ci wychodzi.  To nie będzie mała kwota.  To będzie strasznie dużo i policz jeszcze ile w kg/os ci wychodzi zakupów i czy jesteś w stanie zjeść 30% z tego.

a ja uwazam ze twoje rady sa cenne i mam pytanie..hm..bo mi sie wydaje ze u mnie tez tego jest duuuzo, nie mowiac juz o Rozy..ja sie z nikim nie licytuje i pisze jak jest i chetnie poslucham opini osoby ktora sie na tym zna..i prosze o ocene mojego menu..przy okazaji:-)

Nowy
Zapisane



roza_83
zapaleniec
*****
Offline Offline

Wiadomości: 519

Skąd:


« Odpowiedz #22 : Luty 20, 2008, 18:08:35 »

Akacja po pierwsze ja nigdy nie mówiłam że biore go bo jest drogi to ma dobre,biore go bo już jadłam jego jedzonko i wiem co podaje  Tongue A co do liczenia ja już dawno to policzyłam i mi pasuje to że nie jest mało to nic nie szkodzi ale wiem że będzie dobre,pozatym jestem pewn że nic się nie zmarnuje  Grin
Nowy
Zapisane
roza_83
zapaleniec
*****
Offline Offline

Wiadomości: 519

Skąd:


« Odpowiedz #23 : Luty 20, 2008, 18:12:07 »

A co do lodów to wogle ich nie podaje  Tongue
Wogle jesteś jakoś negatywnie na ludzi nastawiona  Undecided Tak jak mówisz forum jest po to żeby dzielić się wiadomościami,a nie tym żeby krytykować innych meni czy zakupy  Tongue Mi to pasi i wiem że to zjedzą,a jak nie to rozdam tak jak już mówiłam  Tongue
Nowy
Zapisane
axela2008
zapaleniec
*****
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Data ślubu: 17.09.2011 Ińsko
Wiadomości: 593

Skąd: szczecin



« Odpowiedz #24 : Luty 20, 2008, 19:02:04 »

ja sie z tym zgadzam ale teraz jak czytam poczatek tego tematu ktory zreszta sama zalozylam to odczuwam zaczepny ton kiedy piszesz ze malo licze 5000zl na niecale 100osob...ty liczysz 7500zl na 120 osob i w dodatku na 3 dni mega porcje zarcia...nawet nie masz pojecia jak mnie zbilas z tym na poczatku z tropu bo z lekka sie podlamalam ze zanizam koszty a pozniej bede miala problem bo bedzie malo kasy na wszystko...teraz wiem ze nie potrzebnie sie martwie...mysle ze za 5000zl kupie jedzonko(90-100osob) i za obsluge kucharka i kelnerzy zaplace okolo 2500zl do 3000zl...
czasem dobrze kiedy odezwie sie ktos ,,negatywnie" nastawiony bo mozna obiektywnie spojrzec na sprawe nie sugerujac sie tylko wypowiedzia jednej osoby...
Nowy
Zapisane

zawsze byłam i zawsze będę przy Tobie. . .

izabell26
kolorowe życie
entuzjasta
******
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Data ślubu: 09.08.2008
Wiadomości: 862

Skąd: Elbląg



« Odpowiedz #25 : Luty 20, 2008, 19:18:04 »

zgadzam sie..ja sie boje, ze i tak tego jedzenia w moim przypadku bedzie za duzo i ze duzo zostanie, a na tym mi najmniej zalezy..nie wnikam w ilosc jaka sie kupuje, kazdy ma jakies priorytety.Ja nie boje sie ze ludzie wyjda glodni, bo kucharka ma swoja firme i zajmuje sie oganizacja wesel od lat.Ogladajac liste zakupów Rózy zlapalam sie za glowe, bo strasznie mi sie tego duzo wydaje, dlatego jestem ciekawa menu.

I czekam nas ocene swojego http://forum.e-wesele.pl//index.php?topic=309.180#lastPost

Widze jakies zle fluidy w tym temacie i nie kumam..odpuscie troche i nie odbierajcie inngo zdania jako krytyki Roll Eyes
Nowy
Zapisane



roza_83
zapaleniec
*****
Offline Offline

Wiadomości: 519

Skąd:


« Odpowiedz #26 : Luty 20, 2008, 19:29:43 »

axela pisałam że mało liczysz ale mi chodziło o obsługe,a nie o zakupy  Undecided
izabell moje meni jest w moim odliczaniu.
Złe fluidy racja ale to nie moja wina  Undecided
Nowy
Zapisane
izabell26
kolorowe życie
entuzjasta
******
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Data ślubu: 09.08.2008
Wiadomości: 862

Skąd: Elbląg



« Odpowiedz #27 : Luty 20, 2008, 19:33:47 »

I znowu moja wina, jej wina itd..

Hallo!!!tu nie chodzi o niczyja wine, ma byc milo i fajnie i juz

koniec z ta złościa bo..bede lać Grin
Nowy
Zapisane



roza_83
zapaleniec
*****
Offline Offline

Wiadomości: 519

Skąd:


« Odpowiedz #28 : Luty 20, 2008, 19:42:53 »

Z mojej strony nie było i nie ma żadnej złości  i przeciesz jest miło  Grin
Nowy
Zapisane
izabell26
kolorowe życie
entuzjasta
******
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Data ślubu: 09.08.2008
Wiadomości: 862

Skąd: Elbląg



« Odpowiedz #29 : Luty 20, 2008, 20:04:14 »

 Cheesy
Nowy
Zapisane



Strony: [1] 2 3 4  Wszystkie   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Sitemap Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Nasza strona używa ciasteczek w celu umożliwienia poprawnego funkcjonowania. Kliknij tutaj po więcej informacji. Zamknij [X]